Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Adieu Carine




ταν η Carin Roitfeld στέφθηκε διευθύντρια της γαλλικής Vogue πριν από δέκα χρόνια, ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει τη στυλιστική της δεινότητα και την επιρροή της στον κόσμο της μόδας. Δεν ήταν λίγοι, όμως, αυτοί που αμφέβαλαν για τα διοικητικά προσόντα της και την ικανότητά της να κρατήσει σταθερά τα ηνία ενός τόσο μεγάλου οργανισμού. Η πορεία τούς διέψευσε. Στα χέρια της, το περιοδικό γνώρισε πρωτοφανή αύξηση πωλήσεων, ενώ τα ανατρεπτικά editorials, οι κάθε άλλο παρά politically correct φωτογραφίσεις και η υποστήριξη που προσέφερε σε νέους δημιουργούς το ανέδειξαν σε enfant terrible ανάμεσα στις τάξεις του Vogue.
Ετσι, η ανακοίνωση της παραίτησης της Roitfeld, που δήλωσε ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση του περιοδικού στα τέλη του Γενάρη, έδωσε λαβή σε μια θύελλα από εικασίες. Πρώτη, ότι η ρήξη στους δεσμούς της με την οικογένεια Newhouse -που ελέγχει τον εκδοτικό οίκο Conde Nast- επήλθε επειδή οι σχέσεις της με κάποια ονόματα -λέγε με Tom Ford- στον χώρο της μόδας ξεπερνούσαν τα όρια της απλής φιλίας. Δεύτερη, ότι η υποψηφιότητά της για τη θέση της Anna Wintour στο τιμόνι της αμερικανικής Vogue αποδείχτηκε η λυδία λίθος της καριέρας της. Οπως και η Aliona Doletskaya, διευθύντρια της ρωσικής έκδοσης, που διαφημίστηκε πέρυσι ως η πλέον πιθανή διάδοχος, έτσι και η Roitfeld οδηγήθηκε στην έξοδο έπειτα από αψιμαχίες μηνών με τη Wintour.
Οποια και αν είναι η αλήθεια, η Roitfeld αποδίδει την αποχώρησή της στον χαρακτήρα νομάδος που τη διακρίνει. «Υπήρξα πάντα free lancer στην ψυχή και είχα ανέκαθεν δυσκολίες με την ύπαρξη γραφείου, ωραρίου, βοηθών, κ.λπ.», εξηγεί σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Νομίζω πως έφτασε η στιγμή να κάνω κάτι διαφορετικό», είναι η απάντησή της στα σχόλια. Οι γνώστες του χώρου ωστόσο υπενθυμίζουν ότι ο Tom Ford, του οποίου υπήρξε μούσα και βασική συνεργάτις στα χρόνια του Gucci, παρουσίασε προ ημερών την πρώτη γυναικεία συλλογή του εδώ και χρόνια.
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...